tiistai 17. marraskuuta 2009

Marrastasting

Näin pimeänä ja märkänä vuodenaikana ei ole parempaa kuin kokoontua mukavalla porukalla maistelemaan hyviä mallasviskejä. Tähän avoimeen tastingiin olikin saapunut 19 viskistä kiinnostunutta ja olipa Leevikin saapunut paikalle. Tastingin teemana oli läpileikkaus Alkon kattauksesta joka oli tämän näköinen,


Kattaus

  • Speyburn 10 yo
    Macallan 12 yo Sherry Oak
    Nikka All Malt
    Caol Ila 12 yo

Aloitimme kuuden aikaan ja klubimestarimme esitteli lyhyesti Suomen Mallaswhiskyseuran toimintaa sekä Mikkelin viskisieppoklubia. Tämä tasting oli rakennettu poikkeuksellisesti siten että jokaisella viskillä oli eri Sieppo esittelemässä tislettä/tislaamoa.Vihdoin varttia vaille seitsemän pääsimme asiaan ja Niko esitteli Speyburnin tislaamon ja sen tuotteen Speyburn 10 yo. Tämä viski kuvailtiin perushörpyksi ja helpoksi nautittavaksi. Ja kuvailipa eräs maistaja sitä grillimakkaran kanssa nautittavaksi.

Seuraavaksi pääsi taas klubimestarimme Mika areenalla esittelemään Macallanin eli “Allanin pojan”. Tässä viskissä löytyikin sitten huomattavasti enemmän luonnetta. Osa piti tämän viskin sherryaromeista sanoilla jälkiruokaviski, jouluviski, korvapuustimainen ja intohimoja herättävä. Mutta tuli myös kommenteja että hyvän viskin olivat pilanneet sherry viimeistelyllä.

Sitten oli Timon vuoro esitellä japanilaista viskiosaamista Nikka All Maltin muodossa. Tämä viski oli hieman väärässä seurassa kun kyseessä on blended malt viski ja muut maisteltavat oli mallas viskejä. Mutta ei japanin pojan tuote jäänyt yhtään huonommaksi tässä seurassa vaikkakin oli selkeästi kevyempi viski kuin aikaisemmat. Niinkuin eräs totesi “uudeksi tuttavuudeksi loistava tuote”, “arki-illan viski josta on hyvä ottaa tömäys”.

Viimeisenä olikin sitten Petri savuisen Islayn tuotteen kanssa. Tämä Caol Ilan olisi eräs maistelija voinut ottaa hyvän sikarin kanssa ja toinen kuivaili tässä tuotteessa olevan kaiken balanssissa, savun, turpeen ja suolaisuuden. Kaiken kaikkiaan aromikas tuote.

Pisteytyksessä Caol Ila voitti 26 pisteellä, seuraavaksi tuli Macallan 16 pisteellä ja kolmanneksi Nikka 14 pisteellä ja viimeiseksi mutta ei pisteittä jäi Speyburn.Sitten olikin vuorossa syöminen ja kokki oli loihtinut mahtavan whiskypihvin johon olikin hyvä lopettaa illan virallinen osuus ja siirtyä epäviralliseen osuuteen……. Ja saipa Leevi mukaansa taas muutaman jäsenanomuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti