perjantai 1. maaliskuuta 2024

Tamnavulin tasting

 

Dom Mikkeli järjesti Tamnavulin V&V tastingin. V&V tarkoittaa viski&viini. Kerrankin itselle sattui aikataulut kohdalleen ja pystyin osallistumaan. Viskeistä tykkään tottakai ja viineistä, mutta ei ole koskaan tullut mieleen liittää niitä toisiinsa.

Juho Lokka luotsasi tilaisuuden lävitse hienosti ja ammatitaitoisesti. Häneltä tuli myös varmistus siitä että, pääsemme toukokuussa Tamnavulinin tislaamolle käymään reissullamme. Olen nimittäin järjestänyt muutaman työkaverin kanssa eläkkeelläjääntireissun Skotlantiin toukokuussa. Tästä ehkä tulee juttua reissun jälkeen.

Maisteltavana meillä oli Tamnavulin white wine cask edition kaverina Plan B Sauvignon Blanc, Tamnavulin red wine cask edition, German pinot noir red wine cask tämän kanssa Fernand Engel Pinot noir, Tamnavulin red wine cask edition, Spanish Grenache red wine cask yhdistettynä Raimat  Syrah ja viimeisenä parina Tamnavulin sherry cask edition kaverina Harvey solera sherry.

Olen aikaisemmin maistanut valkoviini tynnyrissä kypsytettyä viskiä, enkä ole siitä pitänyt. Mutta tämä Tamnavulin versio oli hieno ja maistuva. Kevyt, makea ja hedelmäinen joka suorastaan korostui valkoviinin jälkeen maisteltuna. Saksalainen puna viini versio oli hienoinen pettymys. Maku oli hieman tunkkainen ja pyöreä, siitä ei saanut oikein irti mitään. Tämän seurana ollut punaviini taas oli mukavan täyteläinen, mutta ei tämäkään apu auttanut viskiä maistumaan. Kun sitten taas Espanjalainen punaviini versio oli hyvä. Maku rakentui tasaisesti suussa jättäen hieman pippurimaisen jälkimaun. Ja viimeinen sherry versio olikin itselle tuttu. Oikein loistava viski.

Myös tarjoillut "tapakset", mitkä olivat ajatuksella tehdyt korostivat viskien ominaismakuja.

Äänestyksessä selvisi että, Espanjalainen punaviini viimeistelty maistui parhaiten osanottajille. Meitä oli kokoontunut 12 henkeä näitä maistelemaan. Oikein mukava ilta ja ajatuksia herättävä.

Kimmo

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti