perjantai 5. huhtikuuta 2019

Siepot Kouvolassa

Tässä välissä vuosikokouksen jälkeen on ratkottu Sieppojen tikkamestaruutta Patrikin päivänä kuuden Siepon voimin ja tottakai silloin myös juhlistettiin Pyhää Patrikia sopivin toimin.

5.4 tuli Siepoille mahdollisuus käydä tutustumassa Utissa ja siinä yhteydessä syntyi ajatus olla hieman pitempäänkin Kouvolan seudulla. Mutta mitä siellä tehtäisiin? Kouvolahan ei ole kaikkein tunnetuin kaupunki vilkkaasta iltaelämästä eikä kulttuuritoiminnasta yms. Parhaitenhan se tunnetaan kaupunkina VR:n armosta ja Kouvostoliittona ja Betonirankentamisen syntysijoina. Mutta tämän ei annettu vaikuttaa meihin ja otimme rohkeasti yhteyttä paikalliseen porukkaan joka ainakin nimen perusteella omaa samanlaisen kiinnostuksen kun me, eli Kuusaan viskiseuraan. Kuusaan viskiseurasta tuli hyvin positiivinen vastaus ja halu tarjota tekemistä illalla.

Kahdeksan Siepon voimin kokoonnuimme Utin ABC:llä ja siitä siirryimme tutustumaan Utin toimintaan.

Majoitukseksi me olimme varanneet huoneiston Torikadulta, mutta huoneiston siivoamisen vuoksi jouduimme kuluttamaan hieman aikaa mainiossa Speden saluunassa.

Kuuden aikaan saavuimme Gastropub Betony:iin jossa Kuusaan viskiseuran maistelumestari Otto otti meidät vastaan. Tastingiin osallistui meidän lisäksi seitsemän Kuusaan viskiseuran jäsentä. Tilaisuuden aluksi seurassa oli uuden jäsenen seuraan otto proseduuri.

Tasting oli sokkotasting ja eteemme tuotiin kolme viskiä.
Olikin mielenkiintoista keskittyä pelkästään omiin aisteihin ja kaivella niillä tuotteiden ominaisuuksia ilman mitään ennakko asetuksia.

Ensimmäisen tisleen tuoksu oli mahtava. Täyteläinen vahva kahvin tuoksu, häivähdys toffeeta ja lakritsaa. Maku olikin sitten tuoksun jälkeen pienoinen pettymys. Alkuun mitäänsanomaton, jälkimaussa mustaherukkaa, kirsikkaa.

Toinen tisle olikin sitten savuisempi savun kuitenkaan olematta hallitseva. Makumaailma oli makea, salmiakkia, sitrusta ja savu oli läsnä mukavasti hieman niinkuin taka-alalla.

Kolmannen tisleen tuoksussa tuli voimakkaan vanilja jopa se kuuluisa kissanpissakin erottui. Maku oli aluksi hyvin voimakas ja pistävä, mutta vettä kun lisäsi makumaailma ja tuoksut avautuivat aivan mahtavasti. No tämä olikin kaikein voimakkain alkoholiprosentiltaan.

Keskustelu pöydän ympärillä oli mukavan vilkasta. Tisleiden alkuperästä syntyi arveluita ja numero kakkosen osalta ne melkein osui kohdalleen.

 Tisleet kun julkistettiin, maistelumestarilta tuli naurunpurskahdus. Ensimmäinen oli Glencaddam 17yo triple cask portwood finish, bottle no 823/2700, 46%. Toinen oli Port Charlotte Scottish Barley heavily peated 50% ja kolmas oli Octomore edition 07.1 59,5%. Vaikka Octomorella savuisuus oli 208ppm, niin se ei tullut niin voimakkaana esille.

Parhaiten pisteitä sai Octomore, toiseksi sijoittui Port Charlotte ja kolmanneksi Glencaddam. Taislelu sijoituksista oli hyvin tasaväkinen.

Ilta kului rattoisasti jutellen paikallisten kanssa ja maistelumestari sekä seuran puheenjohtaja lähti vielä oppaaksi seuraavan pubiin.

Päivä oli erittäin mukava ja erityiskiitokset Kuusaan viskiseuralle heidän vieraanvaraisuudestaan sekä heidän järjestämästä tastingista!

Kimmo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti