Arilla oli mukanaan hieman eksoottisempia tisleitä Floki Icelandic young malt ja Golani double wood matured two grain israeli whisky. Arin esityksestä jätimme Flokin odottamaan alkupalaa, kuulemma sopisi paremmin sen kanssa.
Siinä sitten olikin mukava nuotion äärellä, auringon paistaessa odotella puuttuvia Sieppoja ja turinoida.
Kun kaikki olivat paikalla, oli Mikan tuoman alkupalan vuoro. Surströmming elikä hapansilakkaa. Silakan kyytipojaksi olimme varanneet leipää sekä perunoita. Tällä tuotteella on tietynlainen maine, joka nyt sitten testattaisiin Sieppojen toimesta. Mikalla oli kertakäyttökäsineet käsissään kun hän alkoi avamaan jo hieman pullottavaa tölkkiä. No paineellahan sitä nestettä sieltä alkoi tulla ja tuoksut myöskin. Eihän tuollaista tuoksua miellellään hasitele mutta, kyllähän muutamissa YouTube pätkissä on liioteltu sitä aika paljon. Maistamisen jälkeen ei tuosta tullut minulle mitään lempiruokaa. Kyllähän sitä söi.
Avaamisen jälkeen rinki tölkin ympärillä laajeni huomattavasti! ;)
Seuraava maistamisurakka huutoisi silankan maku suusta. Vuorossa oli nimittäin kymmenkunta näytettä sisältävä maistiaislajitelma, joka meidän piti arvostella. Yhteenvetona totesimme, että kyseiset tuotteet olivat kaikki vallan oivia ja voisi jopa sanoa että täysin valmiita.
Kodassa tulilla lämpeni illan pääruoka Borch-keitto. Tämä olikin taas aivan loistavaa ja hyvää. Kodassa korkkasimme Siepposalkusta Kouvolasta hankitun Kuusan viskiseuran Kuusaan usvan. Kyseinen tisle todettiin hyvin onnistuneeksi ja maistuvaksi.
Illan kuluessa muutama muukin pullo hupeni salkusta. Itse poistuin puolenyön maissa ja viisi Sieppoa jäi vielä parantamaan muoilmoo kotaan.
Kiitos Timolle ja mukana olleille mukavasta päivästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti