lauantai 13. heinäkuuta 2019

Lowland Games 2019

Taas koitti aika koetelle, kuka on joukosta vahvin, komein tms. Olimme lähettäneet kutsun Kuusaan viskiseuralle, mutta sieltä ei uskallettu lähteä kisaamaan Etelä-Savon urhoja vastaan ;) Klubin ulkopuolelta oli kisassa mukana viime vuotinen voittaja Jukka. Tarkun, Tarjan ja Sarin oli Ari saanut houkuteltua paikalle.

Edellisenä päivä oli sadellut ja toki toivoimme, että kisapäivälle sattuisi kohtuullinen keli. Ja niinhän se olikin. Hieman oli kylmää, mutta ei satanut ja aurinkokin pilkahteli välillä.

Kilpailupaikkana oli niin kuin aikaisemminkin Ketuniemi Timon pelto. Ohjelma meni vanhalla hyväksi nähdyllä järjestyksellä. Rantapellolla kisattiin ja paistettiin makkarat. Kisan jälkeen maistui rantasauna ja siitä MC Naudan klubille maistelemaan tisleitä. Ruoka valmistui Timon pihagrillissä.

Ensimmäisenä lajina oli kiven heitto/työntö. Naisilla oli hieman pienempi kivi, mutta kyllä se heilläkin lensi. Kisa asusteena oli tietenkin kiltti, mutta sekään ei ollut pakollinen. Jukka heitti pisimmälle tuloksella 6,66!
Seuraava kisalaji oli moukarin heitto. Moukaria Kimmo pyöritti pisimmälle.
Heinäsäkin heitto ei suinkaan ole voimalaji, niinkuin sitä herkästi luulisi, vaan enemmäkin taitolaji. Oleellista oli saada säkki lentämään niin, että se vielä pyörisi maassa. Mitta otettiin siitä mihin säkki pysähtyi. Mika vei voiton tässä lajissa.

Välillä meni mittaajilla ihan senttipeliksi, että erot saatiin esille.
Painon heitossa oli heitettävänä 16kg:n kahvakuula. Heitto tapahtui yhdellä kädellä, mutta muuten tyyli oli vapaa. Kimmo sai heitettyä painon pisimmälle.


Tänä vuonna uutena lajina oli heinäseipään heitto. Heittäminen piti kylläkin jättää vain kahteen kierrokseen, kun kilpailuväline meni rikki. Kimmolla onnistui heitto parhaiten.
Viimeisenä lajina oli sitten kuningaslaji, Tossing a Caber. Tässä tarkoituksena oli saada tukki pyörähtämään ympäri ja voittaja oli se kenen tukki oli lähinnä kello kahtatoista heittäjästä katsoen. Jukka oli aivan ylivoimainen tässä lajissa.



Saunan jälkeen olikin hyvä maistella klubin uusia hankintoja Kilchoman Small Batch Release Finland ja the Glenburgie 15yo. Toki muitakin tisleitä nautimme illan mittaan Siepposalkusta.


Nikon grillaama ruoka maistui hyvin kisailijoille.

Tänä vuonna Kimmo voitti, Jukka tuli toiseksi ja Mika kolmanneksi. Naisista Tarja ja Sari jakoivat tasapisteellä ykköspaikan ja Tarkku tuli seuraavaksi.

Aika meni sukkelaan jutustellessa MC Naudan klubilla. Itse lähdin kävellen kotiin aamuyön tunneilla ja muutama taisi viettää yön klubin ylisillä.
Kiitos kaikille oikein mukavasta päivästä, illasta ja yöstä. Ensi vuonna sitten taas kisataan! :)

Kimmo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti